top of page
filmen van de uitvaart
 
Waarom laat je een uitvaart filmen?

  • omdat je daarmee een kostbare herinnering creëert, voor nu en later.

  • omdat het helpt bij de verwerking.

  • omdat een film mensen de kans geeft de uitvaart mee te beleven, die vanwege afstand, ziekte of leeftijd er niet bij kunnen zijn.

  • omdat samen kijken uitnodigt om er samen over te praten.

  • omdat er op zo’n dag zoveel emoties spelen dat veel waardevolle momenten volledig aan je voorbij gaan. wie waren er allemaal en wat is er precies gezegd?

  • omdat het steun geeft op moeilijke momenten - ook vele jaren later nog.

  • omdat kinderen, die vroeg hun ouders of broertje of zusje verliezen, later nog kunnen terugkijken naar de afscheidsbijeenkomst. er kunnen allerlei vragen en gevoelens naar boven komen, die belangrijk zijn voor hun verdere ontwikkeling en verwerking.

  • omdat een latere partner of partner van de kinderen zich beter kan inleven in het verdriet.

Wat bieden wij aan?

Filmopname en - montage van de afscheidsbijeenkomst: in een kerk, crematorium of op een andere locatie, inclusief de film op usb-stick.

Op verzoek kunnen wij diverse extra’s filmen, bijvoorbeeld op de begraafplaats, tijdens de condoleance, thuis tijdens de dagen vooraf, in het rouwcentrum, het sluiten van de kist, het vertrek thuis, etc.

Sinds 2020 verhuren wij geen apparatuur meer.

“Nu zij er niet meer is, kijk en luister ik naar al die mooie verhalen en herinneringen. Zij geven mij de kracht om door te gaan”

 
Onze werkwijze

Tijdens de afscheidsdienst filmen wij met twee personen en twee HD camera’s, zodat er afwisselende beelden gemaakt kunnen worden. Wij streven ernaar dit op een integere wijze te doen en zo min mogelijk storend te zijn. De camera vooraan aan de zijkant staat stil en de ander beweegt alleen tijdens aankomst en vertrek. U zult merken dat wij haast niet opvallen.

 

Het geluid wordt door aparte, aan de camera’s gekoppelde, microfoons opgenomen zodat de verstaanbaarheid optimaal is. Datzelfde geldt voor de muziek. Bij live muziek plaatsen wij aparte opname-microfoons. De gekozen cd-muziek wordt apart in de film gemonteerd.

 

De filmbeelden kunnen bij de montage gecombineerd worden met foto’s, kaart en prentje, lievelingsmuziek en op verzoek worden uitgebreid met eerder opgenomen beelden. Ook de gebruikte powerpoint-presentaties worden in de film verwerkt.

 

Als u dat wilt, kunnen wij voor de filmopname met elkaar kennis maken en de wensen doorspreken. Het contact mag ook telefonisch of via de uitvaartondernemer lopen.

De prijs van de  filmopname van de uitvaart is afhankelijk van de wensen.

Wij geven u graag vrijblijvend informatie daarover. 

De prijzen zijn altijd inclusief btw en exclusief reiskosten.

Kunnen wij een voorbeeld zien?

 

Om privacy redenen zetten wij geen fragmenten van een uitvaartfilm op onze site.

U kunt wel op verzoek bij ons komen kijken naar filmfragmenten, waar de nabestaanden toestemming voor gegeven hebben.

​​​​

​"Twee jaar na de dood van mijn man heeft mijn zoon eindelijk naar de film durven kijken. Alleen, midden in de nacht. Hij heeft er zoveel aan gehad…"

Wat is het voordeel van een film boven foto’s?

Het grote voordeel van een film is natuurlijk het geluid in combinatie met de beelden.  De toespraken, de muziek - alles valt met een film opnieuw te beleven. Alsof je er opnieuw bij bent, ook jaren later nog. Je eigen herinneringen kunnen gekleurd zijn, maar de opname laat zien hoe het in werkelijkheid gebeurd is.

Een fotograaf is vaak opvallender aanwezig bij een dienst. Hij is gewend om veel te bewegen. Het flitsen en het klikken kan als  storend ervaren worden. Wij filmen vanuit twee posities, zonder te bewegen, zonder flits en zonder geluid. Vaak horen we van mensen dat ze amper in de gaten hadden dat wij erbij waren. Door in te zoomen en beelden van de twee camera’s later te monteren, creëren wij een afwisselend geheel.

Wordt er nog ooit naar zo’n film gekeken?

Jazeker, meer dan je denkt. Dit kan al kort na het afscheid zijn of pas jaren later. Op eenzame momenten of bepaalde gedenkdagen of we horen ook dat jongeren, die als kind hun ouders verloren hebben, er later naar kijken om een beter beeld te krijgen van hun moeder of vader. De afscheidsdienst kan daar een impressie van geven.

"Mijn vader heeft de film van het afscheid van mijn moeder drie maanden lang, elke dag bekeken."

bottom of page